Da Frede havde det skidt... 
Jeg arbejdede hjemme i torsdag, og Frede var ikke helt på toppen. Rent faktisk kastede han op ikke mindre end 5 gange i løbet af dagen, men om aftenen fik han det heldigvis bedre igen.

Det kan så udmærket tænkes, at Frede har spist et eller andet udenfor, for han har nemlig været ude en hel masse gange. Det viser sig sjovt nok, at han ikke går så langt væk, når vi ikke går ud sammen med ham. Derfor får han lov til at komme ud alene, og man kan så holde øje med ham gennem vinduet. Tøsen er også god til at følge efter ham og sørge for, at han ikke bliver væk. Faktisk ser de ganske nuttede ud, når de sådan tøffer rundt sammen og snuser til græs, træer og planter.

Umiddelbart lader Frede til at nyde sin status som semi-udekat til fulde: Forestil dig, at han er udenfor i en halv times tid og kommer ind igen; derefter må han lige have sig en lur på et par timer, og jeg er sgu lige ved at tro, at han ligger og drømmer om de mange ting, han har oplevet!


[ 16 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre2850 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2602 )
Tykke udemisser! 
Misserne har idag været været på vægten, og det ser rent faktisk ikke så tosset ud: Tøsen vejer 7 kg, og jeg troede egentlig, at hun ville veje mere, men den tykke vinterpels gør sit. Frede derimod - det lille pus - vejer sandelig næsten 8 kg, hvilket betyder, at han har taget næsten to kg på i den tid, han har boet her. Han har alså forøget sin kropsvægt med ca. 33% i løbet af 4½ måned. Det er egentlig ganske godt gået.

Selen, som vi forsøger at vænne Frede til at bruge, er netop sådan en 2-punkt-sele, som Lotte nævner i kommentaren den 2. marts. Problemet er, at Frede bliver panisk i samme øjeblik, man forsøger at give ham den på. Han løber simpelthen sin vej, og man kan se, at han bliver bange. Selen er ikke helt ude af billedet endnu, men jeg tror, at det bliver svært at få ham til at vænne sig til den.

Vi har til gengæld taget Frede med udenfor et par gange uden sele, og han er da også løbet lidt væk et par gange. Bare sådan 20-30 meter væk fra huset, men det er nu også rigeligt, når der er mørkt og man ikke helt kan se ham. Derfor kommer han nu kun udenfor i dagslys, og det var han her i formiddags: Solen skinnede, og Frede gik og snusede til det hele. En forbipasserende mand sagde: "Sikke dog en flot kat!" Umiddelbart så det ud som om, Frede lige voksede 10 cm ;-)

Om ikke andet tumlede de begge rundt udenfor i et kvarters tid, og der blev lugtet til græs, træer, havemøbler og andet interessant. Der er ingen tvivl om, at de begge nyder det, og Frede skal da også lige have et par timer eller fire på øjet efter sådan en oplevelse.

For et års tid siden var Tøsen heller ikke vant til at komme ud på egen hånd, men det lykkedes fint, og med lidt held bliver det samme tilfældet med Frede.


[ 161 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre5003 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 2106 )
Long time - no update 
Der har været snestorm siden sidste update, men en norsk skovkat er ikke bange for en smule sne, så Tøsen insisterede på at skulle ud i elementernes rasen. Dette gjorde Frede ganske nervøs, og han anbragte sig i en position, der gjorde, at han kunne holde øje med Tøsen hele tiden. Da Tøsen på et tidspunkt med en lillebitte markering antydede, at hun gerne ville ind, opfattede Frede dette med det vuns og mjavede højlydt, som om han ville sige: "Tøsen vil ind, og det skal være nu. Kan du ikke se, at hun fryser? Luk nu døren op!"

Frede har derimod gjort sig store anstrengelser for ikke at få fødderne ned i den kolde sne. Og han er efterhånden ved at blive meget glad for at komme med ud en lille tur. Han går såmænd bare rundt og snuser lidt til det hele, men igår nåede han dog lige ud på en lille løbetur, og den bedre halvdel måtte bruge al sin overtalelse for at få ham med ind igen.

Da vi vænnede Tøsen til at komme udenfor, havde hun sele på, hvilket hun ikke havde noget imod. Hun gjorde sig faktisk umage med at få benene ud til siden, så man lettere kunne få selen på hende, men Frede bliver panisk, når man forsøger at give ham den på. Derfor kommer han bare ud sammen med en af os, og vi holder så øje med ham hele tiden.

Frede er forresten stadig glad for sin hængekøje i kradsetræet og bruger mængder af tid deri. Her kan man nemlig kigge ud på parkeringspladsen, folk, fugle og andet godt.

Tøsen hvæser stadig af Frede en gang eller fire hver dag, og sådan bliver det nok ved med at være. Værst er det dog stadig, når Frede forstyrrer Tøsen, mens hun bruger kattebakken, og det kan jeg da egentlig godt forstå. Man har for fanden da ret til lidt privatliv... Men Frede kommer buldrende som Tyren Ferdinand med store øjne, der siger: "Hvad laver du? Må jeg være med? Må jeg, hva'?" Tøsens svar er et utvetydigt: "NEJ!!"


[ 681 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre13452 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 2510 )
Sikke dog en herlig uge! 
Det har virkelig været en rigtig rar uge for begge misserne:

Frede er blevet meget glad for hængekøjen, der nu er sat på kradsetræet, og han har tilbragt utallige timer deri. Den anden aften var han rent faktisk i legehumør, mens han lå der, og vi brugte en halv times tid på at myrde en legetøjsmus. Det ser altså ret cool ud, når han ligger på toppen af træet og svinger et enkelt ben udover.

Tøsen har vist nok fået tibetansk sovesyge eller noget i den retning, for hun har sovet og sovet og sovet. Sådan er det bare med hende, når det er koldt udenfor - så går hun i hi og venter på bedre tider.

Der har ikke været meget uvenskab mellem de to, men det dog blevet til et par enkelte hvæs i ny og næ. Men, men, men - her i dag lå Frede og sov i sofaen, og Tøsen hoppede dæleme op i den anden ende og var lige ved at ligge sig ned, men så ombestemte hun sig. Det havde ellers været fint med to misser i samme sofa. Det skal nu nok komme!


[ 438 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre25292 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 2464 )
Vi har været på katteudstilling 
Vi var lige et smut til katteudstilling i Helsingør, og vi så faktisk Fredes lille niece samt Lotte (Fredes mor). Desværre snakkede vi ikke med hende, da hun var travlt optaget, og da vi senere vendte tilbage, var hun forsvundet.

Derimod blev der indkøbt en hængekøje til kradsetræet, en børste, en skovl til kattebakken og noget legetøj.

Igår blev der købt 32 kg kattegrus, 10 kg kattemad, loppekur etc.

Men på den anden side har man jo ikke noget imod at bruge lidt penge på sådan nogle søde små misser!


[ 23 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre4736 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2486 )

<<nav_first <Forrige | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Næste> nav_last>>