Måske lidt fremskridt 
Jeg gik først i seng i går, og Tøsen gik med op. Hun hvæsede lidt af mig, når Frede mjavede nedenunder, men i det store og hele ville hun gerne kæles. Man skal bare være lidt opmærksom på, om hun logrer aggressivt og har vidt åbne øjne - så er hun nemlig sur.

Tøsen faldt i søvn, og jeg bemærkede, at Frede rent faktisk hoppede op i sengen senere, men Tøsen sov så tungt, at hun ikke lagde mærke til det. Det er sikkert ganske anstrengende for hende at være i alarmberedskab hele tiden ;-) Men alt i alt var de der begge to, og det gav ikke anledning til de store problemer. Da Tøsen opdagede Frede, hvæsede hun lidt, og han hoppede ned, men han kom tilbage senere.

Her til morgen fik de begge noget at spise, og de kan godt stå og spise med nogle meters mellemrum, men Tøsen er dog meget opmærksom på, at Frede er i nærheden.

Jeg ville gerne overøse Tøsen med opmærksomhed, så hun ikke føler sig forladt, men hun holder sig lidt for meget til soveværelset, og jeg vil ikke have en situation, hvor hun tror, at man kun kan snakke med hende i soveværelset. Måske skulle man lukke Frede ned i køkkenet og få Tøsen ned i stuen, så hun kan få lidt alene-tid der. Det er måske et forsøg værd, når jeg kommer hjem.


[ 2 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre1868 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1907 )
Der skal ikke meget til 
Jeg har lige ligget på futonen på et af værelserne på 2. sal. Tøsen hoppede op til mig og lagde sig ned, og hun spandt og blev kælet.

Pludselig mjaver Frede nede i køkkenet i stueetagen, og Tøsen hvæser - først bare ud i luften og så af mig, hvorefter hun hopper ned og gemmer sig under futonen.

Lige i øjeblikket har jeg svært ved at se, hvordan dette skal blive til noget: Tøsen giver ikke Frede en chance, og Frede er gået fra at være tilgivende, når Tøsen hvæser af ham til bare at gå sin vej.

Det sjove er, at Frede minder en hel del om Tøsen for et års tid siden, da hun kom hjem, for hun ville også være sammen med os hele tiden, hun ville snakke, hun ville udforske, hun ville afmærke. Måske hun bare har afmærket så meget, at det hele nu er 100% hendes, og hun er ikke interesseret i at dele...?


[ 77 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre989 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1759 )
Mandag eftermiddag 
Den bedre halvdel kom først hjem, og hun havde haft mere eller mindre samme tanke som mig, så hun havde siddet og ventet lidt i køkkenet, men der kom ingen katte... Frede sad i en vindueskarm i stuen på 1. sal, og Tøsen sad og surmulede på trappen mellem 1. og 2. sal.

Hun havde taget Tøsen lidt udenfor i sele, hvilket katten sikkert er glad for. Desværre havde Tøsen også hvæset lidt, og jeg finder det lidt bekymrende, at vi p.t. kun er stand til at snakke normalt med Tøsen i soveværelset. Sandsynligvis føler hun sig mest tryg der.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om Tøsen er bange for Frede: Selv om han er tynd, er han stor, og det kan da godt være, at hun føler sig fysisk truet, selv om Frede ikke gør noget.

Lige her og nu ligger Frede og sover i en papkasse i stuen, mens Tøsen sidder og er sur nede i køkkenet.

Det er fandeme ikke nemt!


[ 288 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre4391 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1825 )
Mandag morgen 
Natten gik forbavsende roligt: Tøsen sov i sengen og var 100% kælekat. Frede sov på sofaen og kom med et par mjav, før han faldt i søvn.

Her til morgen fik de begge noget at spise, og Tøsen sad sågar og spiste, mens Frede også var i køkkenet. Da hun kom op til mig, var hun i kælehumør til at starte med, men lige pludselig skulle der hvæses lidt af mig. Frede derimod tøffede bare rundt og kiggede.

Før jeg tog på arbejde, blev de begge informeret om, at de nu skulle være alene hjemme de næste 8-9 timer, og at de skulle opføre sig ordentligt...

Der er flere forskellige scenarier, der lige nu kan udspille sig derhjemme:

1) De sidder og kigger på hinanden. Tøsen hvæser...
2) De ligger og sover i hvert sit rum. Tøsen ignorerer Frede...
3) De slås et eller andet sted...
4) Frede er gået op til Tøsen, der sandsynligvis ligger i sengen...

Der er ingen tvivl om, at Tøsen har det hårdt lige nu. Alle hendes rutiner er med et hug blevet ændret! Tidligere ville en morgen foregå sådan: Hun bliver fodret og lukket ud af den af os, der står først op. Den næste morgenfriske person lukker hende ind, og der skal lige kæles lidt og spises lidt mere. Hun plejer at følge med overalt om morgenen - hun kan sagtens ligge på mine fødder, mens jeg børster tænder.

Jeg regner med, at jeg kommer først hjem, og så er planen, at jeg sætter mig køkkenet, for Tøsen plejer at komme løbende for at se, hvem der er kommet hjem. Med lidt held kommer hun også ned i dag. Jeg er ret sikker på, at Frede nok skal komme helt af sig selv, da han indtil videre foretrækker at være der, hvor alle andre er.


[ 25 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre3487 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1864 )
Efter en dag... 
Tøsen : Hvæser, når hun kan høre eller se Frede samt fornemme, at han eksisterer. Hun hvæser sågar, hvis man sidder og kæler for hende, og Frede mjaver et helt andet sted i huset.

Frede : Tøffer stille og roligt rundt og mjaver sagte, når Tøsen hvæser af ham. Har fundet ud af, hvordan trapper fungerer og bevæger sig lystigt rundt på vore tre etager. Er eminent til at bruge kattebakken.

Med lidt held finder de ud af tilpasse sig til hinanden, mens vi er på arbejde imorgen ;)


[ 1 kommentar ] ( sb_view_counter_plural_pre2290 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1973 )

<<nav_first <Forrige | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Næste> nav_last>>