Er Tøsen religiøs? 
Ovenstående spørgsmål dukkede op i mit hoved igår, for det var den mest fredelige søndag i mands minde. Tøsen kom i den grad hviledagen ihu! Hun hvæsede så vidt vides kun en enkelt gang af Frede, og faktisk kan det være, at der blot var tale om et lille host eller noget sådan...

I går eftermiddags sov Tøsen en god times tid i sofaen, mens jeg sad og spillede poker på nettet - dette var det længste hun har været hos mig i sofaen, siden Frede kom med hjem.

Frede derimod var mere eller mindre gået i hi, for han tilbragte det meste af søndagen i sin nye seng, og vi er blevet enige om, at han godt kan li' den. Tøsen har ikke rigtig brugt sin endnu.

Men i alle fald var det vældig behageligt, at begge misserne kunne opholde sig samtidig i stuen, så alt i alt er der stadig masser af håb forude!!


[ 212 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre2547 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 20 )
Sådan en ganske almindelig lørdag 
Så har Frede været her i 5 uger, og jeg ville lige nævne nogle af dagens små episoder:

Tøsen var ude i morges, og da hun blev lukket ind, stod hun og Frede så nysseligt og spiste ved siden af hinanden af hver sin skål.

Begge katte var i køkkenet, da vi andre fik morgenmad. Tøsen hvæsede lidt, men der var intet alvorligt på færde.

Frede lå på et tidspunkt ovenpå den bedre halvdel og blev kælet af mig, og han begyndte næsten af spinne!

Senere sad den bedre halvdel oppe i sengen, og Tøsen var hoppet op og havde lagt sig. Frede havde også været der, men var fortrukket, da han opdagede Tøsen. Tøsen var tilfreds med tilværelsen, og hun blev kælet til den store guldmedalje. Frede så sit snit til at hoppe op i fodenden og putte sig ligeså stille og roligt. Dette fik Tøsen til at hvæse lidt, men hun fald til ro igen, troede vi. Lige pludselig fik Frede en lige højre....

Senere forskrækkede Frede Tøsen, da han hoppede over en sofa og ned ved siden af hende... Dette medførte en del hvæsen og knurren.

I eftermiddags har Frede ligget og sovet oppe i sengen; i fodenden forstås. Tøsen har ligget under sofabordet, som hun plejede, før Frede kom til.

Til tider er der våbenstilstand, men der skal altså ikke meget til, før der er en lille konflikt, et bagholdsangreb eller lignende.


[ 213 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre2425 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3.1 / 3252 )
Forskel på Norsk Skovkat og Maine Coon 
En en de mest åbenlyse forskelle på en Norsk Skovkat og en Maine Coon er deres måde at drikke på:

Tøsen - som er en Norsk Skovkat - går hen til skålen, bukker sig ned og drikker vand.

Frede - som er en Maine Coon - går hen til skålen, bukker sig ned, snuser lidt til vandet, pjatter lidt til vandet med den ene pote, pjatter lidt til vandet med den anden pote, laver et par skrabebevægelser hen over gulvet, pjasker lidt vand ud af skålen, flytter skålen en meter i den ene retning, flytter skålen en meter i en anden retning, snuser til vandet, bukker sig ned og drikker vand.


[ 166 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre2665 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3089 )
Status efter 4 uger 
Frede har nu boet her i 4 uger, og jeg tænkte, at det var tid til en status, for der er jo under alle omstændigheder sket en hel del ting.

De positive ting:

- Frede spiser og spiser og spiser.
- Frede ser ud til at føle sig godt tilpas.
- Tøsen har fået lov til at komme ud, som det passer hende de sidste 3 uger, og hun er IKKE løbet væk.
- Tøsen og Frede kan opholde sig i samme rum.
- Tøsen og Frede kan sove i sengen med os.
- Frede bliver mere og mere kælen.
- Frede er ikke bange for Tøsen mere.
- Frede giver af og til Tøsen et smækkys!

De negative ting:

- Tøsen hvæser stadig af Frede og slår til tider ud efter ham.
- Tøsen bliver sommetider bange for Frede.
- Tøsen kommer ikke hen og snakker, hvis Frede i i nærheden.
- Frede langer af og til ud efter Tøsen.
- Der er generelt ikke meget interaktivitet mellem Tøsen og Frede.
- Frede søger ikke så meget Tøsens nærhed, som han har gjort.
- Tøsens vægttab er en saga blot. Hun lukrerer på, at der nu altid er fyldte madskåle...

Alt i alt tror jeg, at Tøsen og Frede befinder sig i hvert sit rum, mens vi f.eks. er på arbejde, og mens Frede sikkert accepterer situationen fuldt ud, håber Tøsen sandsynligvis stadig, at Frede snart skal hjem... I min naivitet havde jeg forventet, at misserne på dette tidspunkt ville ligge og slange sig i en solstråle i samme sofa. In my dreams!!

Men vi gir' ikke så let op, så vi fortsætter med konstellationen indtil jul, og så må det vise sig, hvordan det går, når de skal i pension sammen. Hvis de forsøger at myrde hinanden, når de skal dele bur, bliver vi nok nødt til at tage siuationen op til overvejelse... Men ok, det er lang tid til, og der kan ske meget i den tid!

Vi har i dag været en tur i MaxiZoo og bruge en formue, for der blev købt tørkost, kattegrus, to kattesenge, guf og samt to slags katteparfume, så nu er alting blevet prepareret med diverse duftstoffer. Måske man bare skulle købe en stor beskidt bøf og gnide den ind i sofa, seng etc.

[ 199 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre12636 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3164 )
Alene hjemme 
Jeg er alene hjemme med kattene i weekenden, og indtil videre er det hele egentlig foregået stille og roligt.

I nat sov de begge i sengen, og som sædvanlig foregik det med Tøsen i hovedenden og Frede i fodeneden - lige på det punkt lader de til at være ganske enige om fordelingen.

Der er dog mange små sjove ting med dem: I morges lukkede jeg Tøsen ud i haven og gik ud for at hente avisen. Jeg stod og røg en cigaret ude foran og kunne se Frede gennem vinduet. Han stod og mjavede som en sindsyg. Da jeg kom ind løb han med 140 km/t hen til bagdøren, hvor man kunne se en efterhånden ganske våd Tøsen gennem ruden. Hun blev lukket ind, og alle var glade. Og så er det, at man kommer til at grine lidt indeni.

30 sekunder senere bliver Tøsen dog sur over, at Frede går i røven af hende og markerer det ganske grundigt med et par hvæs og et par poter, der flyver gennem luften. Frede er dog som altid hurtig til at fortrække - måske var det bedre hvis han ikke vendte den anden kind til.

Og en sidste ting: Der bliver nu støvsuget to gange om ugen i hele huset, for det kan godt ses, at der nu bor to langhårede misser i huset. Man kunne jo næsten bygge sig en ny kat af alle de hår, der ligger rundtomkring.


[ 120 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre5626 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3158 )

<<nav_first <Forrige | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Næste> nav_last>>