Altså - nogle dage! 
Nogle dage sidder man bare og tænker, at det er umuligt at sammenføre to voksne katte... Sådan er situationen i dag!

Frede går rundt og mjaver bekymret, og Tøsen knurrer/hvæser af ham hver eneste gang, han er i nærheden af hende. Der er tale om sådan et knur, der kommer helt nedefra, så selv jeg bliver småbange for hende.

Når Tøsen er i det humør, hvæser hun også af os, og man kan ikke komme til at kæle for hende. Jeg har ingen anelse om, hvad det er, der sætter gang i processen, men idag har det stået på ganske længe. Nogle dage er det bare nogle minutter.

Men ok, det meste af tiden hersker der fred og fordragelighed - eller måske bør betegnelsen nærmere være gensidig accept, for i det store og hele er der ingen tvivl om, at Tøsen stadig ikke er helt begejstret for Fredes tilstedeværelse.

Vi har snakket lidt om, hvorvidt Tøsen stadig er en smule bange for Frede, og det er ikke helt usandsynligt. Frede gør ellers stadig sit for at gøre Tøsen tilfreds: Hun får lov til at vælge først, hvad angår madskål, soveplads etc., men det er ikke altid, at han får et ben til jorden.

Samtidig er det da lidt irriterende, at Tøsen f.eks. ikke længere opfatter sofaen som et sted man kan opholde sig bortset fra nogle ganske korte øjeblikke, men så længe Frede er i nærheden af sofaerne, finder hun sig et andet sted.

Jeg håber dæleme, at hun snart accepterer ham, for jeg savner til tider at ligge i sofaen med en kælekat på maven!


[ 206 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre5757 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2418 )
Høhø... 
Jeg kom tidligt hjem idag, eftersom jeg var forbi en dækmand og få sat vinterhjul på. Da jeg åbnede døren, kom både Tøsen og Frede. Jeg spurgte, om de havde opført sig ordenligt, men der kom ikke rigtig noget svar tilbage. De sad dog så tæt på hinanden, at jeg kunne kæle for Tøsen med højre hånd og Frede med venstre. Pludselig vader Frede hen til Tøsen, og giver hende et smækkys midt i fjæset. Min eneste tanke var: "Det der kommer til at gøre ondt, Frede!"

Men, men, men - Tøsen blev siddende og fortsatte med at spinne!

At hun så to sekunder senere hvæsede lidt af Frede, fordi han ville snuse til hendes hale, er blot en lille detalje.

Forresten har jeg lovet den bedre halvdel at bringe et dementi, for hun føler sig overbevist om, at Frede nok skal blive en go' kælekat, og efterhånden er jeg nok lidt tilbøjelig til at gi' hende ret. Det kommer bare til at tage noget tid, og det kommer til at foregå i Fredes tempo, men Frede vil gerne. Det skal bare foregå stille og roligt. Meget stille og roligt. Han er altid villig til at blive kløet lidt bag ørerne og på hovedet, men det er ene og alene ham selv, der bestemmer, når han gider hoppe op og lægge sig ved siden af een.


[ 85 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre6453 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2515 )
Katterelateret skade 
Tøsen hoppede op på sofabordet i går aftes, og hun ville så gå hen over bordet for at hoppe over i sofaen. Hun traskede stille og roligt afsted, gik hen over fruens bærbare computer - der lå sådan halvt på bordet og halvt ude over kanten - og computeren begyndte at tippe. Jeg kastede med hen imod den for at gribe den, men i farten smadrede jeg min hånd ind i bordkanten. Resultet er, at min ringfinger på højre hånd er vokset til dobbelt størrelse og gør en anelse ondt. Nårh ja, fruen nåede selv at gribe computeren, og Tøsen - ja , hun løb da sin vej i ren og skær forskækkelse.

Jeg skulle hilse og sige, at det er ganske upraktisk at skrive på en tastatur v.h.a. ni-fingersystem...


[ 665 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre49209 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2700 )
3. gang er lykkens gang! 
Jeg gik først i seng i går og læste lidt. Tøsen hoppede og lagde sig på dynen ved siden af mig, og lidt efter kom Frede. Tøsen forklarede ham uden omsvøb, at han skulle skride. Frede hoppede ned men kom tilbage efter et par minutter, hvilket fik Tøsen til at hvæse og knurre. Frede hoppede ned igen og gik lidt rundt. Efter et par minutter hoppede han op igen og lagde sig nede ved mine fødder. Tøsen begyndte igen at hvæse og knurre, men hun holdt op igen, og Frede fik lov til at blive. Under hele seancen forsøgte jeg at snakke beroligende til begge to, men jeg tror sgu' ikke, at det har den store effekt. De bliver nødt til at finde ud af tingene selv, og vores indblanding begrænser sig et eller andet sted til at snakke med begge misserne og holde øje med dem.

Og alt i alt er der jo sket masser af ting i løbet af de 14 dage, Frede har været her, for der er jo ikke længere den samme spænding i luften, og både Frede og Tøsen kan være i et rum uden at bekymre sig alt for meget over, hvor den anden er henne.

Faktisk ligger Tøsen lige nu og sover i en papkasse i køkkenet, og i den papkasse ligger det tæppe, som Frede fik med fra internatet. Tøsen ville slet ikke i nærheden af tæppet i starten, men eftersom Frede insisterede på at overtage Tøsens papkasse og tæppe i stuen, kom hans tæppe en tur i vaskemaskinen, og det ser nu ud til, at begge er tilfredse.

Vi overvejer forresten kraftigt at skulle ud og købe et par kurve til misserne - det har ligesom ikke været meningen, at der skulle stå papkasser over det hele, men det er en af konsekvenserne ved at have kat: Man kommer hjem med et eller andet og to sekunder senere ligger der en kat indeni det, ovenpå det, under det etc. Sådan er det bare!


[ 286 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre2880 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2516 )
Alene hjemme en onsdag aften 
Tøsen og Frede var alene hjemme igår aftes, eftersom vi var i Parken og se FCK - Manchester United. Fin kamp!

Da vi kom hjem, kom begge katte styrtende, og man kan godt mærke på dem, når de ikke har fået opmærksomhed i løbet af dagen:

Tøsen vil kæles, og hun vil kæles meget! Hun er en decideret kælekat.

Frede derimod - tjah, jeg tvivler egentlig på, at han nogensinde bliver en ligeså stor kælekat som Tøsen. Jeg er ikke i tvivl om, at han er glad for selskab, og han vil gerne være i samme rum som os. Han kan også godt li' at blive kælet, men det skal helst være ganske forsigtigt og helst kun hoved/hals. Måske det hænger sammen med, at han ikke har så meget sul på kroppen, og det derfor er ubehageligt, når man kører en hånd ned over hans ryg. Såfremt man bevæger en arm lidt for hurtigt hen mod ham, kan man være ret sikker på, at han går sin vej.

Samtidig var Frede de første par dage meget til at skulle gnide sig op af os hele tiden, ligge/sidde ovenpå os etc., og det er der heller ikke så meget af for tiden. Jeg regner med at skulle give ham lidt ekstra opmærksomhed i løbet de næste dage.

En sjov ting, som Frede er meget konsekvent med, er at mjave på vej hen mod madskålene, når man kommer hjem, og min teori er, at han forsøger at sige følgende: "Nu er det ikke for at skabe panik, men jeg føler mig overbevist om, at madskålene er tømt indenfor et par timer! Det ville måske være en go' idé allerede nu at overveje at tage hånd om situationen, før den eskalerer..."

Nårh ja, Frede sov nede ved mine fødder i nat, og det har ellers været forbeholdt den bedre halvdel.


[ 218 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre3124 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2450 )

<<nav_first <Forrige | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Næste> nav_last>>