Status efter 4 uger 
Frede har nu boet her i 4 uger, og jeg tænkte, at det var tid til en status, for der er jo under alle omstændigheder sket en hel del ting.

De positive ting:

- Frede spiser og spiser og spiser.
- Frede ser ud til at føle sig godt tilpas.
- Tøsen har fået lov til at komme ud, som det passer hende de sidste 3 uger, og hun er IKKE løbet væk.
- Tøsen og Frede kan opholde sig i samme rum.
- Tøsen og Frede kan sove i sengen med os.
- Frede bliver mere og mere kælen.
- Frede er ikke bange for Tøsen mere.
- Frede giver af og til Tøsen et smækkys!

De negative ting:

- Tøsen hvæser stadig af Frede og slår til tider ud efter ham.
- Tøsen bliver sommetider bange for Frede.
- Tøsen kommer ikke hen og snakker, hvis Frede i i nærheden.
- Frede langer af og til ud efter Tøsen.
- Der er generelt ikke meget interaktivitet mellem Tøsen og Frede.
- Frede søger ikke så meget Tøsens nærhed, som han har gjort.
- Tøsens vægttab er en saga blot. Hun lukrerer på, at der nu altid er fyldte madskåle...

Alt i alt tror jeg, at Tøsen og Frede befinder sig i hvert sit rum, mens vi f.eks. er på arbejde, og mens Frede sikkert accepterer situationen fuldt ud, håber Tøsen sandsynligvis stadig, at Frede snart skal hjem... I min naivitet havde jeg forventet, at misserne på dette tidspunkt ville ligge og slange sig i en solstråle i samme sofa. In my dreams!!

Men vi gir' ikke så let op, så vi fortsætter med konstellationen indtil jul, og så må det vise sig, hvordan det går, når de skal i pension sammen. Hvis de forsøger at myrde hinanden, når de skal dele bur, bliver vi nok nødt til at tage siuationen op til overvejelse... Men ok, det er lang tid til, og der kan ske meget i den tid!

Vi har i dag været en tur i MaxiZoo og bruge en formue, for der blev købt tørkost, kattegrus, to kattesenge, guf og samt to slags katteparfume, så nu er alting blevet prepareret med diverse duftstoffer. Måske man bare skulle købe en stor beskidt bøf og gnide den ind i sofa, seng etc.

[ 199 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre12636 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3164 )
Alene hjemme 
Jeg er alene hjemme med kattene i weekenden, og indtil videre er det hele egentlig foregået stille og roligt.

I nat sov de begge i sengen, og som sædvanlig foregik det med Tøsen i hovedenden og Frede i fodeneden - lige på det punkt lader de til at være ganske enige om fordelingen.

Der er dog mange små sjove ting med dem: I morges lukkede jeg Tøsen ud i haven og gik ud for at hente avisen. Jeg stod og røg en cigaret ude foran og kunne se Frede gennem vinduet. Han stod og mjavede som en sindsyg. Da jeg kom ind løb han med 140 km/t hen til bagdøren, hvor man kunne se en efterhånden ganske våd Tøsen gennem ruden. Hun blev lukket ind, og alle var glade. Og så er det, at man kommer til at grine lidt indeni.

30 sekunder senere bliver Tøsen dog sur over, at Frede går i røven af hende og markerer det ganske grundigt med et par hvæs og et par poter, der flyver gennem luften. Frede er dog som altid hurtig til at fortrække - måske var det bedre hvis han ikke vendte den anden kind til.

Og en sidste ting: Der bliver nu støvsuget to gange om ugen i hele huset, for det kan godt ses, at der nu bor to langhårede misser i huset. Man kunne jo næsten bygge sig en ny kat af alle de hår, der ligger rundtomkring.


[ 120 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre5626 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3158 )
Altså - nogle dage! 
Nogle dage sidder man bare og tænker, at det er umuligt at sammenføre to voksne katte... Sådan er situationen i dag!

Frede går rundt og mjaver bekymret, og Tøsen knurrer/hvæser af ham hver eneste gang, han er i nærheden af hende. Der er tale om sådan et knur, der kommer helt nedefra, så selv jeg bliver småbange for hende.

Når Tøsen er i det humør, hvæser hun også af os, og man kan ikke komme til at kæle for hende. Jeg har ingen anelse om, hvad det er, der sætter gang i processen, men idag har det stået på ganske længe. Nogle dage er det bare nogle minutter.

Men ok, det meste af tiden hersker der fred og fordragelighed - eller måske bør betegnelsen nærmere være gensidig accept, for i det store og hele er der ingen tvivl om, at Tøsen stadig ikke er helt begejstret for Fredes tilstedeværelse.

Vi har snakket lidt om, hvorvidt Tøsen stadig er en smule bange for Frede, og det er ikke helt usandsynligt. Frede gør ellers stadig sit for at gøre Tøsen tilfreds: Hun får lov til at vælge først, hvad angår madskål, soveplads etc., men det er ikke altid, at han får et ben til jorden.

Samtidig er det da lidt irriterende, at Tøsen f.eks. ikke længere opfatter sofaen som et sted man kan opholde sig bortset fra nogle ganske korte øjeblikke, men så længe Frede er i nærheden af sofaerne, finder hun sig et andet sted.

Jeg håber dæleme, at hun snart accepterer ham, for jeg savner til tider at ligge i sofaen med en kælekat på maven!


[ 206 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre6051 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2687 )
Høhø... 
Jeg kom tidligt hjem idag, eftersom jeg var forbi en dækmand og få sat vinterhjul på. Da jeg åbnede døren, kom både Tøsen og Frede. Jeg spurgte, om de havde opført sig ordenligt, men der kom ikke rigtig noget svar tilbage. De sad dog så tæt på hinanden, at jeg kunne kæle for Tøsen med højre hånd og Frede med venstre. Pludselig vader Frede hen til Tøsen, og giver hende et smækkys midt i fjæset. Min eneste tanke var: "Det der kommer til at gøre ondt, Frede!"

Men, men, men - Tøsen blev siddende og fortsatte med at spinne!

At hun så to sekunder senere hvæsede lidt af Frede, fordi han ville snuse til hendes hale, er blot en lille detalje.

Forresten har jeg lovet den bedre halvdel at bringe et dementi, for hun føler sig overbevist om, at Frede nok skal blive en go' kælekat, og efterhånden er jeg nok lidt tilbøjelig til at gi' hende ret. Det kommer bare til at tage noget tid, og det kommer til at foregå i Fredes tempo, men Frede vil gerne. Det skal bare foregå stille og roligt. Meget stille og roligt. Han er altid villig til at blive kløet lidt bag ørerne og på hovedet, men det er ene og alene ham selv, der bestemmer, når han gider hoppe op og lægge sig ved siden af een.


[ 104 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre7085 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2799 )
Katterelateret skade 
Tøsen hoppede op på sofabordet i går aftes, og hun ville så gå hen over bordet for at hoppe over i sofaen. Hun traskede stille og roligt afsted, gik hen over fruens bærbare computer - der lå sådan halvt på bordet og halvt ude over kanten - og computeren begyndte at tippe. Jeg kastede med hen imod den for at gribe den, men i farten smadrede jeg min hånd ind i bordkanten. Resultet er, at min ringfinger på højre hånd er vokset til dobbelt størrelse og gør en anelse ondt. Nårh ja, fruen nåede selv at gribe computeren, og Tøsen - ja , hun løb da sin vej i ren og skær forskækkelse.

Jeg skulle hilse og sige, at det er ganske upraktisk at skrive på en tastatur v.h.a. ni-fingersystem...


[ 668 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre56592 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2944 )

<<nav_first <Forrige | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Næste> nav_last>>