Alene hjemme 
Jeg er alene hjemme med kattene i weekenden, og indtil videre er det hele egentlig foregået stille og roligt.

I nat sov de begge i sengen, og som sædvanlig foregik det med Tøsen i hovedenden og Frede i fodeneden - lige på det punkt lader de til at være ganske enige om fordelingen.

Der er dog mange små sjove ting med dem: I morges lukkede jeg Tøsen ud i haven og gik ud for at hente avisen. Jeg stod og røg en cigaret ude foran og kunne se Frede gennem vinduet. Han stod og mjavede som en sindsyg. Da jeg kom ind løb han med 140 km/t hen til bagdøren, hvor man kunne se en efterhånden ganske våd Tøsen gennem ruden. Hun blev lukket ind, og alle var glade. Og så er det, at man kommer til at grine lidt indeni.

30 sekunder senere bliver Tøsen dog sur over, at Frede går i røven af hende og markerer det ganske grundigt med et par hvæs og et par poter, der flyver gennem luften. Frede er dog som altid hurtig til at fortrække - måske var det bedre hvis han ikke vendte den anden kind til.

Og en sidste ting: Der bliver nu støvsuget to gange om ugen i hele huset, for det kan godt ses, at der nu bor to langhårede misser i huset. Man kunne jo næsten bygge sig en ny kat af alle de hår, der ligger rundtomkring.


[ 120 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre5665 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3181 )
Altså - nogle dage! 
Nogle dage sidder man bare og tænker, at det er umuligt at sammenføre to voksne katte... Sådan er situationen i dag!

Frede går rundt og mjaver bekymret, og Tøsen knurrer/hvæser af ham hver eneste gang, han er i nærheden af hende. Der er tale om sådan et knur, der kommer helt nedefra, så selv jeg bliver småbange for hende.

Når Tøsen er i det humør, hvæser hun også af os, og man kan ikke komme til at kæle for hende. Jeg har ingen anelse om, hvad det er, der sætter gang i processen, men idag har det stået på ganske længe. Nogle dage er det bare nogle minutter.

Men ok, det meste af tiden hersker der fred og fordragelighed - eller måske bør betegnelsen nærmere være gensidig accept, for i det store og hele er der ingen tvivl om, at Tøsen stadig ikke er helt begejstret for Fredes tilstedeværelse.

Vi har snakket lidt om, hvorvidt Tøsen stadig er en smule bange for Frede, og det er ikke helt usandsynligt. Frede gør ellers stadig sit for at gøre Tøsen tilfreds: Hun får lov til at vælge først, hvad angår madskål, soveplads etc., men det er ikke altid, at han får et ben til jorden.

Samtidig er det da lidt irriterende, at Tøsen f.eks. ikke længere opfatter sofaen som et sted man kan opholde sig bortset fra nogle ganske korte øjeblikke, men så længe Frede er i nærheden af sofaerne, finder hun sig et andet sted.

Jeg håber dæleme, at hun snart accepterer ham, for jeg savner til tider at ligge i sofaen med en kælekat på maven!


[ 206 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre6074 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2700 )
Høhø... 
Jeg kom tidligt hjem idag, eftersom jeg var forbi en dækmand og få sat vinterhjul på. Da jeg åbnede døren, kom både Tøsen og Frede. Jeg spurgte, om de havde opført sig ordenligt, men der kom ikke rigtig noget svar tilbage. De sad dog så tæt på hinanden, at jeg kunne kæle for Tøsen med højre hånd og Frede med venstre. Pludselig vader Frede hen til Tøsen, og giver hende et smækkys midt i fjæset. Min eneste tanke var: "Det der kommer til at gøre ondt, Frede!"

Men, men, men - Tøsen blev siddende og fortsatte med at spinne!

At hun så to sekunder senere hvæsede lidt af Frede, fordi han ville snuse til hendes hale, er blot en lille detalje.

Forresten har jeg lovet den bedre halvdel at bringe et dementi, for hun føler sig overbevist om, at Frede nok skal blive en go' kælekat, og efterhånden er jeg nok lidt tilbøjelig til at gi' hende ret. Det kommer bare til at tage noget tid, og det kommer til at foregå i Fredes tempo, men Frede vil gerne. Det skal bare foregå stille og roligt. Meget stille og roligt. Han er altid villig til at blive kløet lidt bag ørerne og på hovedet, men det er ene og alene ham selv, der bestemmer, når han gider hoppe op og lægge sig ved siden af een.


[ 104 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre7133 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2813 )
Katterelateret skade 
Tøsen hoppede op på sofabordet i går aftes, og hun ville så gå hen over bordet for at hoppe over i sofaen. Hun traskede stille og roligt afsted, gik hen over fruens bærbare computer - der lå sådan halvt på bordet og halvt ude over kanten - og computeren begyndte at tippe. Jeg kastede med hen imod den for at gribe den, men i farten smadrede jeg min hånd ind i bordkanten. Resultet er, at min ringfinger på højre hånd er vokset til dobbelt størrelse og gør en anelse ondt. Nårh ja, fruen nåede selv at gribe computeren, og Tøsen - ja , hun løb da sin vej i ren og skær forskækkelse.

Jeg skulle hilse og sige, at det er ganske upraktisk at skrive på en tastatur v.h.a. ni-fingersystem...


[ 668 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre56667 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2960 )
3. gang er lykkens gang! 
Jeg gik først i seng i går og læste lidt. Tøsen hoppede og lagde sig på dynen ved siden af mig, og lidt efter kom Frede. Tøsen forklarede ham uden omsvøb, at han skulle skride. Frede hoppede ned men kom tilbage efter et par minutter, hvilket fik Tøsen til at hvæse og knurre. Frede hoppede ned igen og gik lidt rundt. Efter et par minutter hoppede han op igen og lagde sig nede ved mine fødder. Tøsen begyndte igen at hvæse og knurre, men hun holdt op igen, og Frede fik lov til at blive. Under hele seancen forsøgte jeg at snakke beroligende til begge to, men jeg tror sgu' ikke, at det har den store effekt. De bliver nødt til at finde ud af tingene selv, og vores indblanding begrænser sig et eller andet sted til at snakke med begge misserne og holde øje med dem.

Og alt i alt er der jo sket masser af ting i løbet af de 14 dage, Frede har været her, for der er jo ikke længere den samme spænding i luften, og både Frede og Tøsen kan være i et rum uden at bekymre sig alt for meget over, hvor den anden er henne.

Faktisk ligger Tøsen lige nu og sover i en papkasse i køkkenet, og i den papkasse ligger det tæppe, som Frede fik med fra internatet. Tøsen ville slet ikke i nærheden af tæppet i starten, men eftersom Frede insisterede på at overtage Tøsens papkasse og tæppe i stuen, kom hans tæppe en tur i vaskemaskinen, og det ser nu ud til, at begge er tilfredse.

Vi overvejer forresten kraftigt at skulle ud og købe et par kurve til misserne - det har ligesom ikke været meningen, at der skulle stå papkasser over det hele, men det er en af konsekvenserne ved at have kat: Man kommer hjem med et eller andet og to sekunder senere ligger der en kat indeni det, ovenpå det, under det etc. Sådan er det bare!


[ 286 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre3170 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2832 )

<<nav_first <Forrige | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Næste> nav_last>>