Fødselsdag vel overstået 
Igår købte jeg 2 dåser Whiskas og 1 dåse tun til Frede og placerede dem alle tre på gulvet, da jeg kom hjem, så Frede selv kunne vælge. Valget faldt på en Whiskas med kylling, og missekatten skovlede lige 1/3 dåse i sig, mens Tøsen var ude i haven.

Da Tøsen kom ind, gik der ca. 0,0000043 sekunder, før hun fandt ud af, at der var ny og spændende mad, og Frede var galant nok til at dele lidt med hende. Senere hen delte de resten af dåsen - eller rettere Frede fik for en gangs skyld lidt mere end Tøsen, men det var jo også ham, som havde fødselsdag.

Frede spiser stadig ikke så meget af gangen (lige bortset fra i går), men han spiser stadig ofte. I eftermiddag har han fået tørkost 4-5 gange, men han skal have lov til at spise ligeså ofte, han har lyst. Problemet er egentlig kun de gange, hvor han ikke spiser op, for Tøsen er ikke god til at gå forbi en fyldt madskål... Det er efterhånden ganske svært at se, at hun har været på slankekur. Eller måske har hun bare kraftige knogler...

Og Frede vil bare være sikker på, at der stadig er mad i huset, så af og til tager vi et kig på den store 10 kg pose med tørfoder - det lader til at gøre ham glad ;-) Og nu har han også nogle dåser!


[ 47 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre7601 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2135 )
I dag er det Fredes fødselsdag - hurra, hurra, hurra! 
Frede er en ganske beskeden herre og har kun ønsket sig en dåse Whiskas, og det skal han selvfølgelig have! Måske der også ryger en dåse torskerogn i posen, for det kan han nemlig rigtig godt li'.

Det er stadig lidt uvist, om Tøsen har været ude og købe gave til ham, men mon ikke hun overvejer at give ham en af fredagsstængerne (vel og mærke een, som ikke skal deles...)

Frede og jeg stod ude på altanen igår, og pludselig kunne vi se en kat, der var kravlet 2,5 meter op i et træ. Det var Tøsen! Og Frede var på ingen måde i tvivl om, at der var tale om en kat, som han kendte, for han begyndte at mjave det bedste, han har lært. Min tolkning af hans mjaveri var noget i retning af: "Tøsen, pas nu på! Det er langt ned, og det er farligt".


[ 41 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre6809 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 143 )
En lille korrektion & Lidt om fredagsstænger 
Mine tanker om at lukke misserne inde på badeværelset, hvilket jeg skrev om igår, skulle bestemt ikke opfattes som en indespærring. Tanken var rent faktisk, at den bedre halvdel og jeg ville være sammen med dem derinde, så de havde prøvet at være på et lille areal sammen, før det bliver alvor på pensionatet. Vi ville så sidde derinde sammen med dem og snakke/kæle hele tiden, så de slet ikke fik tid til at opfatte situationen.

Vi er dog i mellemtiden blevet rådet fra at prøve eksperimentet, og eftersom vi begge er ganske lydhøre overfor gode råd, har vi selvfølgelig besluttet at droppe det igen.

Noget helt andet er, at Frede har fået smag for fredagsstænger, hvilket er nogle snack-tingester, man kan købe i Maxi Zoo. Tøsen har altid været helt vild med dem, men jeg har altid begrænset mig til, at hun kun fik een hver fredag (deraf navnet fredagsstænger), og i starten fattede Frede vist ikke helt, at der var tale om noget, som kunne spises. I alle fald var han ikke specielt begejstret, når han fik et lille stykke af Tøsens. Det er han dog i mellemtiden kommet ret godt efter, og nu forsøger begge katte næsten at kravle op af mig, når jeg pakker fredagsstangen ud af folien. Så begge de en halvdel hver, guffer den i løbet af meget kort tid, og er begge vildt skuffede over, at man ikke må få mere.


[ 26 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre4068 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 2298 )
Sove-misser 
Da vi gik i seng i går lagde Tøsen sig mellem vores hoveder som sædvanligt, og lur mig om Frede ikke hoppede op og puttede sig mellem mine fødder for anden dag i træk!

Da vækkeuret ringede, lå begge misser stadig i sengen. Nysseligt!

I det store og hele har det været ret stille og roligt den sidste uges tid. Tøsen har hvæset af Frede nogle enkelte gange, og der har da også været en lille episode med lidt håndgemæng (eller katteboksning om man vil), men det holder sig på et acceptabelt niveau.

Vi har talt lidt om at hive begge to med ind på et af badeværelserne i weekenden for lige at se, hvordan de vil opføre sig, når de bliver tvunger til at opholde sig på begrænset plads. Det kunne være fin træning i og med, at de skal på pensionat både i juleperioden samt hele januar, og der kommer de til at skulle opholde sig i samme hotelværelse på pensionatet, og vi er ikke helt sikre på, at Tøsen vil være positivt indstillet på dette. Frede - på den anden - hånd mener sandsynligvis, at dette er en fin idé, for han kan stadig godt li' at være tæt på Tøsen.

Nårj ja, julekalenderen er stadig et hit!


[ 224 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre1559 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2199 )
Så blev det 1. december 
Og det betød naturligvis, at misserne skulle åbne låge nr. 1 i deres julekalendere! Der var vild begejstring fra både Frede og Tøsen i morges - måske mest af alt fordi min stemme lagde op til, at der snart skulle ske noget sjovt.

De kunne begge godt li' tørfoderet, der var i låge nr. 1, men de havde nu heller ikke noget imod, at der blev hældt noget af det sædvanlige Maine Coon tørfoder i skålene. Forresten insisterer Tøsen normalt på at få Maine Coon foder, men jeg er heller ikke helt sikker på, at hun er klar over, at hun rent faktisk er en Norsk Skovkat. Frede derimod insisterer blot på, at der altid skal være mad i hans skål, og han spiser dæleme godt mange gange hver dag. Så vidt jeg kan se, begynder han også at få flere muskler, men det vil stadig tage noget tid, før han rigtigt får sul på kroppen.

Der var forresten lige en sjov episode i går aftes: Den bedre halvdel spiste A38, og Tøsen fik lov til at slikke skålen. Frede mente, at han også lige skulle smage, og Tøsen hvæsede en lillebitte smule, men Frede så sit snit til hurtigt at køre en pote rundt i skålen, hvorefter han satte sig til at slikke A38 af poten. Smart!


[ 49 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre1214 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 2093 )

<<nav_first <Forrige | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Næste> nav_last>>