Det er dæleme længe siden! 
Julen er overstået, og vi har været en tur i Jylland. Juleaften blev tilbragt i min lillebrors hus, og vi fik lejlighed til at hilse på hans lille nye kat, som hedder Johnson:Han er godt nok nuser! Og så er det lidt sjovt at sidde og snakke med sådan et lille kræ på 2 kilo, når man er vant til katte med lidt mere gods i...

Frede og Tøsen var som sædvanlig oppe på pensionatet i Hillerød, og de har med garanti haft det helt fint. Tøsen har altid været i samme bur deroppe, men det kunne ikke lade sig gøre denne gang, eftersom alt var optaget, og Charlotte havde så tænkt sig, at Tøsen og Frede skulle være sammen - i et større bur end Tøsens normale vel at mærke. Charlotte havde blot glemt at spørge Tøsen, og efter nogen tid måtte hun opgive og sætte både Tøsen og Frede ind i Tøsens pigeværelse - for der ville hun altså være, og så kunne Charlotte mene, hvad hun nu engang havde lyst til. Man er jo ikke en prinsessekat for ingenting.

Selv kom jeg til at købe en kattehule i Netto i starten af december, og der stod godt nok "One Size Fits All" på posen, men det kan vist diskuteres:Men Frede er i alle fald rigtig glad for den og tilbringer gerne nogle timer derinde hver dag.

Der var også julegaver til misserne, og de fik noget legetøj af mine forældre samt 100,- af Betinas forældre. Jeg skulle en tur i Maxi Zoo idag og formøblede hele formuen på 11 dåser Whiskas, hvilket helt sikkert vil bringe lykke!

Derudover købte jeg 32 kg kattegrus, og så ville jeg have haft 10 kg Royal Canin Maine Coon tørkost, men de havde desværre kun 4 kg poser hjemme, så det blev sådan en istedet. Fredes kommentar (sådan lød det da i det mindste, da jeg kom hjem) var: "Nøj, et Happy Meal!"

[ 107 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre6508 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3229 )
Frede i slåskamp! 
Fredag eftermiddag kunne jeg høre kattebrok udenfor. Tøsen hørte det også, og vi gik begge ud og kiggede gennem vinduet på 1. sal ned i haven. Her stod Frede og snakkede med store bogstaver til genboens røde hankat. Umiddelbart var de vist ikke helt enige om, hvorvidt han havde noget at gøre i vores have. Jeg forklarede Tøsen, at nu kunne være et godt tidspunkt at løbe ned at trappen og gå ud til Frede for ligesom at vise sin solidaritet, og at dette var, hvad Frede ville have gjort i samme situation. Tøsen var ikke videre imponeret eller interesseret og besluttede sig for at følge begivenhedernes gang fra vindueskarmen....

Jeg gik derfor ned, og jeg nåede lige at få et glas vand med fra køkkenet på vej ud i haven. Da jeg kom derud, var situationen eskaleret, og Frede kan denondelyneme godt nok se stor ud, når han virkelig vil. Han havde i den grad pustet sig op, og han var på ingen måde bange for den anden kat, der i den grad fik nogle slag over nakken. Det gjorde Frede nu også, og kattepels fløj omkring dem. Jeg besluttede mig derfor for at gribe ind, så jeg kylede mit medbragte glas vand i hovedet på indtrængeren, og han løb sin vej. Frede derimod brugte den næste time på at afpatruljere haven og sikre sig, at han var den eneste kat.

Tøsen kom desværre aldrig ned for at hjælpe Frede og holdt sig til vindueskarmen på 1. sal.... Men et eller andet sted er det faktisk ok at opleve, at Frede - på trods af at han er meget fredelig og snakker en hel masse med andre katte i nabolaget - har sine grænser og territorier. Og haven, ja det er altså hans og Tøsens!


[ 23 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre6371 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3305 )
Racerkat! 
En helt generel ting for katte er, at de har et tidspunkt eller to hver dag, hvor de lige skal have lov til at flippe lidt ud. Tøsen og Frede er ikke undtagelser i denne sammenhæng, og det giver sig udslag i, at de det ene øjeblik ligger og sover stille og fredeligt for så lige pludselig at komme spurtende op af trappen/ned af trappen/gennem køkkenet/gennem stuen etc.

Den anden dag kom Frede løbende med 140 km/t ned af trappen fra 2. sal og ned i stuen. Uden at sænke farten hoppede han op på ryggen af sofaen og hoppede i samme bevægelse videre hen på sofabordet. Nu er situationen jo bare den, at hverken Norske Skovkatte eller Maine Coons har skridsikre poter, eftersom de har en del hår mellem tæerne.... Dette fandt Frede ud af på den hårde måde, for godt nok lykkedes det ham at sænke farten fra 140 km/t til 120 km/t, mens han kurede hen over sofabordet, men til sidst var det ligesom ikke mere bord tilbage at kure på. Og så - ja, så falder man altså ned! Frede så lidt konfus ud, men han rejste sig med det samme som om han ville sige: "Der skete ikke noget. Jeg er OK!".


[ 174 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre4889 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3345 )
Så har der været nogle dage med varme - 
og det har jo været herligt. Misserne har været ude ca. en milliard gange, hvilket de ikke har det mindste imod.

Tøsen er ikke så meget for varme, så hun sørger for at finde sig et sted med skygge, hvor man så lige kan ligge og tage sig en lille skraber.

Frede derimod er helt vild med solskin, og han smider sig simpelthen midt på græsplænen og ligger bare og tager solbad. Det ser ganske sjovt ud.

Desuden er jeg efterhånden ved at komme frem til, at Frede da vist har glemt, at han oprindeligt ikke var udekat: Han er normalt ikke ude så længe af af gangen som Tøsen, men han er glad for at komme ud. Og sjovt nok bruger han en del af sin tid på at hilse på de andre katte, der findes i området. Sådan en opførsel er utænkelig for Tøsen - der er under hendes værdighed.... Desuden er Frede rigtig glad for at komme ud efter mørkets frembrud, og der har da også været et enkelt tilfælde eller to, hvor det ikke lykkedes at få ham ind om natten, men han er jo en stor dreng, og han kan godt passe på sig selv.

Selv om de to nu har kendt hinanden i et godt stykke tid, holder Tøsen sig stadig ikke tilbage for lige at hvæse godt og grundigt af Frede fra tid til anden. Frede har et par gange jagtet Tøsen ude i haven, men hun gider ikke lege med ham....

Alligevel er jeg overbevist om, at Frede ikke vil bytte sin nuværende tilværelse ud med sin gamle - han har det vist ganske udmærket!


[ 42 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre4088 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3079 )
Stadig stille og roligt 
Det har været rigtigt varmt de sidste dage, og både Tøsen og Frede har været mere ude end inde.

Det er faktisk ganske sjovt at tænke på, at ingen af dem har været udekatte før, men det er de denondelyneme blevet. Jeg tror nu nok, at begge foretrækker en åben-dør politik, så man selv kan bestemme, hvornår man vil ind og ud, men det fungerer nu også ganske fint, når man bare lukker døren efter dem.

I forgårs var de faktisk begge ude, mens vi var på arbejde, men det var mest fordi, at de ikke var at finde nogen steder, da vi skulle afsted. Det er nok heller ikke så tiltrækkende at skulle tilbringe dagen indenfor i varmen, når man i stedet kan ligge og sove i skyggen udenfor...

Vi har sørget for, at de altid har vand udenfor, og det har de andre katte i området også fundet ud af - vi har i alle fald haft besøg af ganske mange katte de sidste dage i haven.

I dag er det så blevet overskyet, og det betyder, at Frede kun har villet udenfor en lillebitte tur, hvorimod Tøsen klar foretrækker denne type vejr fremfor ekstrem varme. Det er ikke nemt at være langhåret, når solen skinner fra en skyfri himmel...


[ 156 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre2826 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3291 )

<<nav_first <Forrige | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Næste> nav_last>>