Frede er ved at blive hardcore udekat! 
Den anden aften kom den bedre halvdel sent hjem, og Tøsen løb ud. Frede så også lige sit snit til at komme ud af døren, selv om han jo sådan set ikke må komme ud om aftenen endnu - han har fået at vide en del gange, at han skal lige lidt mere i træning først...

Tøsen kom ind igen en halv times tid senere, men ved 23:30-tiden var Frede stadig ude, og han var ingen steder at se. Vi gik i seng og var begge nede et par gange for at se, om han stod ved døren og ville ind, men der var ingen Frede. Vi endte med at åbne et vindue i køkkenet, så han kunne komme ind. Jeg vågnede tilfældigvis ved 2-tiden og gik lige ned for at se, om han nu var kommet tilbage. Og denondelyneme om der ikke var en kat i vindueskarmen ved det åbne vindue - det var bare ikke Frede men derimod genboens kat! Den forsvandt dog hurtigt ved synet af mig, hvorefter jeg kunne se Frede stå og kigge ind ude på terrassen. Han blev lukket ind og fik lidt at spise, hvorefter han ville ud igen.... Jeg tror, at han har oplevet rigtig mange spændende ting derude i mørket!!

Hverken Tøsen eller Frede tror på, at der var været en tredje kat inde i deres hus...


[ 45 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre2991 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3230 )
Hjemme godt - men ude bedst 
Tøsen har været ude de sædvanlige mange gange i løbet af ugen, og faktisk har Frede været det samme. Han er simpelthen blevet helt pjattet med at komme ud - bare sådan 10-15 minutter af gangen.

Her den anden morgen kom de begge ud, og Tøsen kom hurtigt ind igen. Frede var derimod ikke at se nogen steder, og eftersom vi skulle til at på arbejde, måtte der lidt hjælp til fra Tøsens side, så hun blev sendt ud med beskeden: "Tøsen, kan du ikke lige løbe ud og finde Frede?". Hun løb igennem hækken ind til naboen og 30 sekunder senere kom både hun og Frede tilbage!

Tøsen er nem nok at kalde ind, når hun er ude, mens Frede har en lidt mere selektiv hørelse, og det er helt ok, eftersom han kun kommer ud, når der er tid til det. Så gør det ikke så meget, at man skal åbne døren 2-3-4 gange, får han er klar til at komme ind.

Han har sågar været ude et par gange om aftenen, men der er ingen tvivl om, at han er 100% klar over, hvor han bor, så der er faktisk ikke så meget at være nervøs for mere.


[ 50 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre3557 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3065 )
Da Frede havde det skidt... 
Jeg arbejdede hjemme i torsdag, og Frede var ikke helt på toppen. Rent faktisk kastede han op ikke mindre end 5 gange i løbet af dagen, men om aftenen fik han det heldigvis bedre igen.

Det kan så udmærket tænkes, at Frede har spist et eller andet udenfor, for han har nemlig været ude en hel masse gange. Det viser sig sjovt nok, at han ikke går så langt væk, når vi ikke går ud sammen med ham. Derfor får han lov til at komme ud alene, og man kan så holde øje med ham gennem vinduet. Tøsen er også god til at følge efter ham og sørge for, at han ikke bliver væk. Faktisk ser de ganske nuttede ud, når de sådan tøffer rundt sammen og snuser til græs, træer og planter.

Umiddelbart lader Frede til at nyde sin status som semi-udekat til fulde: Forestil dig, at han er udenfor i en halv times tid og kommer ind igen; derefter må han lige have sig en lur på et par timer, og jeg er sgu lige ved at tro, at han ligger og drømmer om de mange ting, han har oplevet!


[ 155 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre4065 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 3263 )
Tykke udemisser! 
Misserne har idag været været på vægten, og det ser rent faktisk ikke så tosset ud: Tøsen vejer 7 kg, og jeg troede egentlig, at hun ville veje mere, men den tykke vinterpels gør sit. Frede derimod - det lille pus - vejer sandelig næsten 8 kg, hvilket betyder, at han har taget næsten to kg på i den tid, han har boet her. Han har alså forøget sin kropsvægt med ca. 33% i løbet af 4½ måned. Det er egentlig ganske godt gået.

Selen, som vi forsøger at vænne Frede til at bruge, er netop sådan en 2-punkt-sele, som Lotte nævner i kommentaren den 2. marts. Problemet er, at Frede bliver panisk i samme øjeblik, man forsøger at give ham den på. Han løber simpelthen sin vej, og man kan se, at han bliver bange. Selen er ikke helt ude af billedet endnu, men jeg tror, at det bliver svært at få ham til at vænne sig til den.

Vi har til gengæld taget Frede med udenfor et par gange uden sele, og han er da også løbet lidt væk et par gange. Bare sådan 20-30 meter væk fra huset, men det er nu også rigeligt, når der er mørkt og man ikke helt kan se ham. Derfor kommer han nu kun udenfor i dagslys, og det var han her i formiddags: Solen skinnede, og Frede gik og snusede til det hele. En forbipasserende mand sagde: "Sikke dog en flot kat!" Umiddelbart så det ud som om, Frede lige voksede 10 cm ;-)

Om ikke andet tumlede de begge rundt udenfor i et kvarters tid, og der blev lugtet til græs, træer, havemøbler og andet interessant. Der er ingen tvivl om, at de begge nyder det, og Frede skal da også lige have et par timer eller fire på øjet efter sådan en oplevelse.

For et års tid siden var Tøsen heller ikke vant til at komme ud på egen hånd, men det lykkedes fint, og med lidt held bliver det samme tilfældet med Frede.


[ 161 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre5683 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 2740 )
Long time - no update 
Der har været snestorm siden sidste update, men en norsk skovkat er ikke bange for en smule sne, så Tøsen insisterede på at skulle ud i elementernes rasen. Dette gjorde Frede ganske nervøs, og han anbragte sig i en position, der gjorde, at han kunne holde øje med Tøsen hele tiden. Da Tøsen på et tidspunkt med en lillebitte markering antydede, at hun gerne ville ind, opfattede Frede dette med det vuns og mjavede højlydt, som om han ville sige: "Tøsen vil ind, og det skal være nu. Kan du ikke se, at hun fryser? Luk nu døren op!"

Frede har derimod gjort sig store anstrengelser for ikke at få fødderne ned i den kolde sne. Og han er efterhånden ved at blive meget glad for at komme med ud en lille tur. Han går såmænd bare rundt og snuser lidt til det hele, men igår nåede han dog lige ud på en lille løbetur, og den bedre halvdel måtte bruge al sin overtalelse for at få ham med ind igen.

Da vi vænnede Tøsen til at komme udenfor, havde hun sele på, hvilket hun ikke havde noget imod. Hun gjorde sig faktisk umage med at få benene ud til siden, så man lettere kunne få selen på hende, men Frede bliver panisk, når man forsøger at give ham den på. Derfor kommer han bare ud sammen med en af os, og vi holder så øje med ham hele tiden.

Frede er forresten stadig glad for sin hængekøje i kradsetræet og bruger mængder af tid deri. Her kan man nemlig kigge ud på parkeringspladsen, folk, fugle og andet godt.

Tøsen hvæser stadig af Frede en gang eller fire hver dag, og sådan bliver det nok ved med at være. Værst er det dog stadig, når Frede forstyrrer Tøsen, mens hun bruger kattebakken, og det kan jeg da egentlig godt forstå. Man har for fanden da ret til lidt privatliv... Men Frede kommer buldrende som Tyren Ferdinand med store øjne, der siger: "Hvad laver du? Må jeg være med? Må jeg, hva'?" Tøsens svar er et utvetydigt: "NEJ!!"


[ 681 kommentarer ] ( sb_view_counter_plural_pre14688 visninger )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 3139 )

<<nav_first <Forrige | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Næste> nav_last>>